Brows Before Bros – Microblading kulmat

Muutamat teistä ovat huomanneet, että kulmani muuttuivat tässä viime kesänä ei niin huolitelluista huolitelluiksi ja siihen on syy, nimittäin microblading-kulmat! Kuulun itse siihen sukupolveen, jotka kasvoivat aikuisiksi aikana, jolloin minikulmat olivat muotia ja kulmat nypittiin niin ohuiksi kuin mahdollista. Valitettavasti kaduin tätä jo pian nyppisimisen jälkeen ja aloin haaveilemaan tuuheammista kulmista ja ihailin kaikkia naisia, jotka sellaiset omistivat luonnostaan. Omat kulmat eivät olleet tuuheimmasta päästä edes ennen nyppimisiä. Omat kulmat ovat enemmänkin sellaiset littanat ja lättänät, mutta se taitaa valitettavasti tulla geeneistä ja niille ei mahda mitään. Olen kuitenkin ahkerasti kasvattanut kulmiani ja onnistuin saamaan niistä jotenkuten tuuheat edes tuosta edestä ja olen niistä niin ylpeä kuin kulmista voi olla ja jopa harjaan niitä epätoivoisesti kulmageelillä eteenpäin ja ylöspäin ja sivuille ja alas ja joka puolelle, jotta ne näyttäisivät tuuheammilta ja sen lisäksi piirrän niihin aina vähän lisäleveyttä meikatessani.

Vuosi sitten tein itselleni kasvohoitoa kasvoterän kanssa, joka on Aasiassa ihan normaali viikottainen (?) rutiini eli käydään koko kasvon iho pienellä terällä läpi, joka kuorii ihon ja pitää sen nuorekkaana. En tiedä kuinka väsynyt olin hoitoa tehdessäni, mutta vasta aamulla havaitsin peiliin katsoessani, että olin vahingossa samalla sheivannut koko etuosan toisesta kulmastani pois. Siinä kesti hetki, että kulmakarvat kasvoivat takaisin, mutta halleluja, ne kasvoivat. Tämä kokemus ehkä kertoo sen, että todellakin tarvitsin apua kulmieni kanssa ja sen avoin toi microblading-kulmat. Microblading on ihan mahtava juurikin siihen, että jos haluaa leventää ja tuuhentaa omia kulmia, sillä microblading feikkaa kulmat todella luonnollisesti astetta paremmiksi.

Itse tutustuin microblading tekniikkaan jo joskus vuosi sitten ja aloin seuraamaan paljon kehuja saaneita eri microblading-artisteja instagramissa. Sen jälkeen aloin tiputtamaan näitä artisteja yksi kerrallaan seurantalistaltani pois heti jos en tykännyt jostain heidän tekemästä jäljestä. Ei yhtään tarkkaa hommaa ei, mutta oikeasti kulmat ovat niin tärkeä osa kasvoja, että kyllä niiden haluaa olevan mahdollisimman luonnolliset, kauniit ja itseä miellyttävät. Lopulta löysin pari tekijää joiden molempien jäljestä tykkäsin todella paljon ja näistä toinen oli sitten sellainen, että olisin voinut ottaa kaikki hänen tekemät kulmat itselleni ja vuoden seurannan jälkeen uskalsin ottaa yhteyttä tähän tekijään, että hei haluaisin yhdet kauniit kulmat kiitos! Viestini lähti Riina Kyllöselle Browriinaan ja hän vastasi kaikkiin omituisiin ja epäileviin kysymyksiini ja lopulta pääsin laitattamaan kulmani hänellä. Riinan tavoittaa tosiaan myös Instagramista @browriina.

Minulle kulmat laitettiin kesällä ennen Bachelorette Suomi ohjelmaan lähtemistäni. Minulle jäi juuri sopivasti aikaa parannella kulmat ja vahvistus tehtiin sitten ohjelman kuvausten jälkeen. Jännitin kulmien ottoa todella paljon, koska pelkäsin tietysti etten tykkääkään jäljestä tai jotain menee pieleen, mutta huoleni olivat kyllä todella turhat. Sitä auttoi myös se, että Riinalla itsellään on niin kauniit kulmat, että tuli heti sellainen olo, että tämä mimmi osaa tehdä kulmia. Olin todella tyytyväinen kulmiin niiden parannuttua (pari päivää kulmien laitosta kulmat näyttävät todella SUURILTA ja silloin voi pelottaa, lue tästä alempaa). Itse laittamista en pelännyt tai että se tulisi sattumaan vaikka siinä viiltoja tehdäänkin ihoon. Itsehän nukahdin sekä ensimmäisellä kerralla että kulmien vahvistuksessa. Okei, minulla on ollut vähän univelkoja, mutta oikeasti, jopa microbladingin ensimmäiset viillot, jotka tehdään ilman puudutusainetta tuntuivat lähinnä kulmakarvojen nyppimiseltä x3 ehkä. Toki ymmärrän, että ihmisten kipukynnykset ovat erilaiset, mutta itsellä tuo ei tuntunut missään ja minä vedin sikeitä sillä välin kun kulmat laitettiin kuntoon.

Kulmat ennen ja jälkeen

Parannusvaihe kestää parisen viikkoa ja silloin kulmia pitää rasvata mukaan annettavalla voiteella. Sinä päivänä kun kulmat laitettiin, ne olivat todella suuret. Siis todella SUURET. Riinan hoitolasta lähtiessäni meinasin alkaa itkemään vaikka Riina oli tästä varoittanut ja muistuttanut, että kulmat vaikuttavat ensin siltä, että ne olisivat liian suuret omiin kasvoihin. Siitä huolimatta olin pienessä paniikissa, että apuaaaaaaa, mitä tuli tehtyä. Seuraavana päivänä kulmat ovat vielä isommat. Lisäksi väri muuttuu sellaiseksi punaruskeaksi/viininpunaiseksi ja sekin kauhistutti. Omasta mielestäni näytin siltä, että joku Angry Birds hahmo ja Frida Kahlo ovat tehneet lapsen ja lopputulos olen minä ja kulmakarvani. Itsellä oli tällöin työpäivä ja mietin, että miten hemmetissä kehtaan mennä sinne. Mutta hoidin tilanteen niin, että laitoin astetta enemmän meikkiä, jolloin kulmat eivät saaneet niin paljon huomiota muusta naamasta. Ne jotka tiesivät minun käyneen microbladingissa naureskelivat, mutta totesivat myöhemmin, että tummat ja isot kulmat itseasiassa sopivat minulle.

Kulmat pari päivää ensimmäisen laiton jälkeen

Kulmakarvat rauhoittuvat pian ja itsellä ne paranivat todella nopeasti. Totuin uusiin kulmiin parissa päivässä ja nyt en osaa enää kuvitella ettei minulla olisi näitä. Tuntuu että nämä ovat minun omat kulmakarvat ja näiden kanssa minun olisi pitänyt syntyä! En voi tarpeeksi kehua kuinka paljon näistä tykkään! Aamulla näyttää todella pirteältä jo ennen suihkua ja meikkiä. Meikin teko on todella nopeaa arkisin kun kulmiin ei tarvitse käyttää aikaa. Bacheloretten kuvauksissa oli iisiä, kun ei tarvinnut stressata saako kulmat näyttämään hyviltä vai ei. Iltameikkiin lisään usein kulmiin vähän lisää väriä, mutta se on iisiä kun kulmissa on jo selkeä muoto. Ainut mikä minulla on, niin olen alkanut himoitsemaan kulmiin vielä vähän enemmän volyymia, mutta se voidaan ehkä hoitaa seuraavassa vahvistuksessa ensi kesänä ja niin, että näyttävät edelleen luonnollisilta.

Ps. En saa rahaa tästä postauksesta vaan halusin kertoa oman kulmatarinani ja miten tyytyväinen olen kulmiini.

15 thoughts on “Brows Before Bros – Microblading kulmat

 1. Hei Jenny! Olet uskomattoman nuorekkaan näköinen 35-vuotiaaksi!itsekin haluaisin välttää ryppyjä mutta jo 28-vuotiaana niitä löytyy kasvoistani. Voisitko siis kertoa enemmän kasvonhoidostasi ja tuosta mainitsemastasi aasialaisesta kuorinnasta? Arvostaisin kovasti!!

  1. Voi kiitos! Eipä rypyiltä voi ketään välttyä, joillekin niitä vaan tulee jo nuorempana. Mutta ryppyjä vastaan voi tosiaan taistella!

   Minun pitää ehdottomasti tehdä postaus omasta ihonhoidosta, kun tästä on tullut niin paljon kyselyitä. Mutta tälleen pikavinkkinä sanoisin, että juo paljon vettä, vältä sokeria niin paljon kuin pystyt (noooooh, en minäkään pysty siitä kokonaan olemaan erossa) ja hoida ihoa!

   Itse rakastan tehdä kasvohoitoja kotona ja ne kuuluu omaan viikottaiseen rutiinini, joskus jopa useammin. Itsellä ihonhoito pohjautuu paljolti korealaiskosmetiikan kymmenen stepin rutiiniin, jossa siis on kaksoispuhdistus (öljy ja geeli/vaahto), kuorinta, hoitovesi, seerumit, kasvovoide… sen lisäksi käytän kasvonaamioita pari kertaa viikossa. Sekä puhdistavaa, että kosteuttavaa. Ne tekevät ihmeitä. Paras on kuitenkin vesi ja hyvät yöunet. Itse huomaan heti ihossani kun en ole juonut vettä tai nukkunut tarpeeksi. Ihosta tulee samea, harmaa ja ryppyinen.

   1. Kiitos kovasti vinkeistä, jään innolla odottamaan vielä kirjoitustasi ihonhoidon rutiinistasi (erityisesti kuorinnasta) 🙂 Ihosi näyttää todella hehkuvan! Kymmenen stepin rutiini on minullekin tuttu, mutta ehkä voisin hieman tsempata ettei pari vaihetta jäisi usein välistä… 😀

    1. Joo, yritän tehdä postauksen mahdollisimman pian! 🙂 Ja siis apua, itselläkin jää aina pari steppiä silloin tällöin. Hyvien yöunien ja veden voimaa ei vaan voi vähätellä, unohtamatta hyvää ruokavaliota. Olen nimittäin viimeisen viikon mennyt 5h yöunilla, unohtanut vedenjuonnin ja elänyt pizzalla ja viinillä… voin kertoa, että kasvot eivät hehku tällä hetkellä 😀 mutta välillä mennään nauttien tai kiireessä eläen…

 2. Erittäin hyvä tehdä niin, että seuraa ainakin vuoden eri tekijöitä, ja sitten valitsee sen, jonka kulmakarvatyyli ja käsiala on samanlainen kuin itsellä. Monet menevät ensimmäisen tekijän luo, johon törmäävät, ja luulevat, että kaikki tekijät osaavat tehdä juuri sellaiset, jotka itseä miellyttävät.

  Tuon Riinan tekemät kulmakarvat ovat minun makuuni aivan jäätävän suuria. En voi olla miettimättä, katuuko nykyisten parikymppisten sukupolvi tulevaisuudessa näitä isoja palkkipigmentointeja ja palkkimicrobladingeja samalla tavalla kuin vanhemmat naiset karsastavat nyt 90-luvun viivakulmiaan. Näissä sukupolvissa on se erotus, että pysyvät tai osittain pysyvät (ja siten jatkuvassa laittokierteessä olevat) kulmat ovat niitä palkkeja tulevaisuudessakin eikä niitä oikein voi muuttaa muodin mukana.

  1. Ne saattavat alkuun näyttää suurilta, kun kuva otettu heti teon jälkeen. Kulmat pienenevät kun parantuvat. Itse jopa kaipaan niitä isompia kulmia ennen parantumista 😀

   Voi olla, että kulmamuoti muuttuu taas takaisin luonnottamaksi pikkukulmiksi, olen lukenutkin siitä, että minikulmat tulevat taas. Mutta en usko, että nämä luonnolliset, isot kulmat tulevat menemään pois muodista. Ne ovat kuitenkin klassiset. Nämä ovat niin luonnolliset ja tässä parannetaan vaan niitä omia kulmia. Tietysti jos puhuit niistä parin vuoden takaisista kulmikkaista kulmista, niin niitä jotkut varmasti katuvat jo nyt kuvissaan. En usko, että ketään tulee myöskään katumaan microblading-kulmia, kunhan tekee ne taitavalla ammattilaisella, sillä nehän eivät ole pysyvät vaan sitten voi jättää vaan varaamatta vahvistusajat jos haluaa niistä eroon. Kulmat häipyvät itsestään 1-2 vuoden kuluessa laitosta.

 3. Heippa Jenny!
  Olet tajuttoman kaunis 🙂 Voisitko tehdä oman postauksen meikeistä, joita käytät? Näytät niin luonnolliselta, mutta silti huolitellulta 🙂 Esim. mitä meikkejä sulla on tässä kuvassa (meikkivoide, poskipuna jne.) Itse olen surkea meikkien kanssa, joten suosituksia olisi kiva lukea 🙂 Toiseksi kysyisin, missä käyt kampaajalla?

  1. Moikka Evelyn! Voi kiitos ihana ♥ Minulta on pyydetty meikkipostauksia enemmänkin instan puolella, joten pitää ehdottomasti tehdä sellainen. Minä suosin kevyttä ja luonnollista pohjaa, en käytä juurikaan puuteria ja käytän paljon poskipunaa ja näillä saa ihanan hehkun aikaiseksi! Nyt suosikki on Nars’in poskipuna sävyssä Orgasm ja meikkivoiteen sijasta käytän (seerumin ja kasvovoiteen jälkeen) sävytettyä kasvovoidetta Bare Mineralsista nimeltä Complexion Rescue Tinted Moisturizer – Hydrating Gel Cream sävyssä 03 Buttercream.

   Käyn todella harvoin kampaajalla (ja sen kyllä huomaa), mutta Helsingistä vakiokampaajakseni on löytynyt Neea Nook Fivelta. Hän saa aina suortuvat kuntoon. Vielä kun allekirjoittanut antaisi leikata huonot latvat kerralla pois… Minulla on todella pörröinen ja kuiva tukka, joka aiheuttaa haasteita.

 4. Tsau,

  Mun mielestä noi ennen kulmat on about miljoona kertaa nätimmät kuin noi uudet, mitkä näyttää ihan joltain sirkuspellen kulmakarvoilta. En ymmärrä mikä teitä naisia vaivaa.

 5. Hei Jenny, olen ihaillut käyttämäsi huulipunan/kiillon ja -rajauskynän sävyä. Ja googlannut yökaudet oikeaa sävyä jo ennen blogiisi törmäämistä. Sellaista ulkoilmaihmisen vaaleanpunaista kiiltopunaa ja ruskeaa/nudea/läpinäkyvää ? rajauskynää etsin. Voitko vinkata omia huulten meikkausrutiinejasi ja kertoa mikä on tuo täydellinen vaaleanpunainen sävy, joka näkyy usein instakuvussasi?

  1. Tykkään käyttää aika paljon eri huulimeikkejä, mutta useimmiten teen rajaukset ja värjään osan huulista Max Factorin Lipfinity huulimaalilla (sävyssä Always Delicate), koska se pysyy huulilla myös ruokailun ja juomisen yli! Levitän sen sormilla epätasaisesti huulten reunoille ja vähän yli huulien, jotta saan isomman näköiset huulet 🙂 sen lisäksi laitan yleensä huultenväristä rajauskynää sisänurkkiin ja päälle vaaleaa huulikiiltoa. Huulikiilloissa käytän tällä hetkellä Buxomin Full on Lip Creamiä sävyssä White Russian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *