Ollako vai eikö olla

…nuoremman (tai vanhemman) miehen kanssa? Olen saanut aika paljon kyselyitä sosiaalisen median kautta siitä, että miten paljon minua harmitti se, että Bachelorette ohjelmassa tapaamani miehet olivat niinkin nuoria (tai niin vanhoja). Oli minua 10 vuotta nuorempaa ja 10 vuotta vanhempaa miestä. Itsehän pidän itseäni yhä nuorena, jolla elämää jo takana ja vielä enemmän edessä, joten en ymmärrä mikä tässä on ongelma. En näytä ikäistäni vanhemmalta enkä käyttäydy kuin elämäni olisi ohi, koska olen ”jo” 35-vuotias. En ole itse myöskään ikinä uskonut tiettyihin bokseihin, joihin tietyn ikäiset pitäisi lokeroida ja tietyssä boksissa pitäisi tehdä tiettyjä asioita. Kukin tekee asioita omalla tahdillaan ja mikä tuntuu itselle oikealta.

Aloitetaan niistä vanhemmista miehistä. Niitähän oli siellä niinkin runsaat määrät kuin kaksi kappaletta, yksi 38-vuotias ja yksi 44-vuotias. Santtu on se 44-vuotias ja itse en koe ikäeroa hänen kanssaan. Santtuhan on nuorekas ja tykkää mennä ja tehdä asioita kuten minäkin, joten tuntuu että me ollaan lähes samanikäisiä. Vanhemmissa miehissä ei siis ole mitään vikaa ja vanhemmat miehet siis täten käsitelty. Bum. Ikäerossa ei ollut ongelmaa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santtu Ratinen (@santturatinen) on

Sitten ne nuoremmat miehet. Myönnetään, osa miehistä vaikutti minulle aivan liian nuorilta tavatessani heidät Vanajanlinnassa… ja näitä nuoria miehiähän riitti, hah. Otetaan vaikka nämä meidän nuorimmat eli Taneli ja Leo. Molemmat 25-vuotiaita. Molemmat todella hyvännäköisiä ja hyväkroppaisia, kyllä, arvostelen ulkonäköä ensin kun olen etsimässä ihastusta, kuka ei arvostele. Taneli vaikutti minun mielestä aivan liian nuorelta minulle ja paljon nuoremmalta kuin Leo! Minun on myös aivan hirveää katsoa kun puhun Tanelille, sillä minulla on sellainen olo, että sössötän hänelle kuin pikkulapselle. Anteeksi Taneli, en tee sitä tahallani! Sössötys vaan tulee jostain. Leosta en olisi ikinä uskonut, että on vasta 25-vuotias. Siinä missä Taneli on komea, mutta minun silmissä vielä söötti baby face, niin Leo vaikutti jo aikuisemmalta mieheltä (söötiltä sellaiselta hänkin).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEO RANTANEN (@leorantanen) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taneli Palola (@tanelipa) on

Kutsuessani ensimmäisen miehen treffeille Turkissa, kutsuin sinne Leon. Hän herätti kiinnostukseni Vanajanlinnassa, mutta epäröin hänen ikäänsä ja sitä, että voidaanko me olla samassa elämäntilanteessa. Mielestäni oli reilua meitä molempia kohtaan nähdä heti eikä tuhlata kummankaan aikaa, jos toteammekin, että me emme ole samassa elämäntilanteessa. Meillä oli Leon kanssa itseasiassa todella pitkät treffit ja saatiin jutella todella pitkään rauhassa, kaksin, ilman kameroita. Auttaa kummasti toiseen tutustumisessa. Juteltiin kevyita ja vähän syvällisempiä useamman tunnin. Leon tarinaa kuunnellessa ymmärsin miten paljon hänkin on jo kokenut elämässä. Ei mikään ihme ettei hänestä tullut viboja, että olisi ”vasta” 25-vuotias.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millainen sitten on tyypillinen 25-vuotias ja onko sellaista? Ei. Kaikilla on erilainen elämä ja kokemukset ja kyllä ne kokemukset kasvattaa. Jokaisen persoonallisuus on erilainen ja jo se aiheuttaa erilaisen asenteen elämään ja näkyy varmasti myös ”henkisessä iässä”. Jos mietin itseäni 10 vuotta sitten, niin olin pitkässä parisuhteessa ja asuin silloisen avuopuolisoni kanssa. Matkustimme pari kertaa vuodessa, olimme molemmat vakituisissa työsuhteissa ja mietimme mitä tulevaisuudessa. Kuulostaa siltä, että olisin ollut aikuinen ja valmis vakavaan parisuhteeseen 10 vuotta sitten, mutta oikeasti olin kaukana siitä mitä nykyään olen. Minulla oli paljon nuoruuden arpia ja kasvukipuja, joita olisi ehdottomasti pitänyt käsitellä jo ennen parisuhteita. Nykyään tunnen itseni ja tiedän mitä haluan ja uskallan sanoa sen ääneen. Nykyään en jäisi suhteeseen vain siksi, kun tässä nyt ollaan jo hetki seurusteltu ja useimmiten on aika kivaa enkä usko, että itsekään olin mukavin puoliso silloin 10 vuotta sitten.

Se, että minä en ole tiennyt 25-vuotiaana mitä haluan elämältä ja onko rinnalla oleva kumppani se oikea vai ei, ei tarkoita sitä etteikö muut 25-vuotiaat voisi tietää jo nyt mitä he haluavat elämältä. Siksi annoin Leolle ja Tanelille mahdollisuuden ja kutsuin heidät jatkoon Vanajanlinnassa. Leon kanssa oli ensitreffeillä vielä niinkin kivaa, että unohdin antaa hänelle ruusun ja korjasin sen sitten myöhemmin mix&mingle tilaisuudessa. Mikä tämän kirjoituksen pointti oli? Ei mikään, mutta kerroinpa vaan, että nämä nuoremmat ja vanhemmat miehet ovat aika ihania jotka minulla oli Turkissa mukana ja minulla ei ole mitään 10 vuotta nuorempia tai vanhempia miehiä vastaan. The end.

4 thoughts on “Ollako vai eikö olla

  1. Aika jännä, että nykyään iästä syntyy vielä näin paljon keskustelua, toivoisin että tästä osattaisiin jo ajatella vähän laajemmin. En muista minkä ikäisiä naisosallistujia bachelor ohjelmissa oli ja tuliko silloin samanlaista ikäkeskustelua, mutta edelleen tuntuu että naisen kohdalla puolisovalinnassa ikä on suurempi juttu kuin miesten. Mielestäni juuri elämänkokemukset ja yksilölliset erot tekevät sen, että ihmiset ovat hyvinkin erilaisia eri ikävaiheissa ja tärkeämpää kuin ikä on se mitä haluaa elämältä ja miten viihtyy toisen seurassa. Itse olen samanikäinen kuin sinä ja pitkissä suhteissa olen ollut sekä 10 vuotta vanhemman että nuoremman kanssa eikä kummassakaan ikään kiinnittänyt alun jälkeen huomiota juuri ollenkaan. Muille jouduin kyllä perustelemaan valintaani ja tarkemmin kuin muistelen, niin suurin osa ihmettelijöistä oli naisia tai vähän vanhempaa ikäluokkaa olevia (minkä sinänsä osittain ymmärrän, jos on kasvanut tietyssä ajassa). Toisaalta esimerkiksi isovanhempani otti n.10v nuoremman poikakaverini hyvinkin avoimesti vastaan eikä jäänyt ikää ihmettelemään 🙂

    1. Olen ihan samaa mieltä! Iällä ei ole merkitystä kun muuten kemiat kohtaavat. Olen itse ollut suhteissa nuorempien ja vanhempien miesten kanssa enkä ole joutunut vielä ikinä miettimään onko ikä ollut ongelma vai ei. En muista kuulleeni ihmettelyä kun aiemmilla bacheloreilla oli nuorempia morsianehdokkaita. Miksi minä joudun selittelemään valintojani nuorista miehistä? Ja miksi minä olen automaattisesti puuma, jos vielä kehtaan kehua näiden nuorten miesten ulkonäköä? 😀 ei voi ymmärtää. Mutta ihanaa, että tämmöisiä vapaamielisiä löytyy myös vanhempien ihmisten keskuudessa eikä kaikki ole sitä mieltä, että pitää olla saman ikäisiä.

  2. Kirjoitit, ettei iällä ole loppupeleissä merkitystä parinvalinnassa. Perustelet seuraavassa jaksossa kuitenkin Tanelin pudotusta hänen iällään. Olisi oikeasti mielenkiintoista kuulla seuraavassa postauksessa oikeat perustelut hänen pudotukselleen. Onko sinun mielestä esim. Miehen lyhyys este parisuhteelle?

    1. Moikka Ritu! Tanelin kanssa ikäero tosiaan tuntui liian suurelta eikä minulla ollut olo, että oltaisiin samassa elämäntilanteessa. Taneli vaikutti minun seurassa hieman myös ujolta enkä tahtonut saada hänestä kaikkea irti. Muiden seurassahan Tanelihan on ollut oikein vauhdikas ja leikikäs. Olen itsekin päässyt tutustumaan siihen puoleen Tanelissa kuvausten jälkeen 🙂

      Vaikka listaan pituuden yhdeksi ulkonäköpiirteeksi josta tykkään, en karsi lyhyitä tai pitkiä miehiä pois ennen kuin tutustun heihin. Mutta niin lyhyiden kuin pitkien miesten kanssa pitää monen muun asian mätsätä jotta sitä tututustumista haluaa jatkaa. Tässä ohjelmassa oli mukana aivan älyttömän ihania miehiä, niin lyhyitä kuin pitkiä ja molempia lähetin kotiin jos ei vaan syntynyt sitä jotain, jotain ”kipinää”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *