One Woman’s Trash is Another Woman’s Treasure

Kuva: Matti Matikainen/Seiska

Olen himoshoppaaja ja hävettää myöntää se. Rakastan kierrellä vaateliikkeissä ja minulle se on ollut aina myös ajanvietettä, harrastus ja urheilulaji. Jos on ollut surullinen olo, menen pyörimään liikkeisiin, jos on todella hyvä fiilis, menen pyörimään liikkeisiin, jos ei tunnu miltään, menen pyörimään liikkeisiin. En mahda sille mitään, että rakastan uusia vaatteita ja kenkiä aivan liikaa ja niitä löytyykin kotoa liian paljon. Minä olen ihan tietoisesti, yrittämällä yrittänyt vähentää turhia ostosreissuja viime aikoina nimenomaan vaatteiden parissa.

Olen viimeiset kaksi vuotta käynyt läpi vaatekaappia ja karsinut sieltä pois kaikki sellaiset vaatteet, jotka eivät enää tunnu omalta tai ovat olleet virheostoksia alunperinkin. Joskus joku vaate näkyy jokapuolella, koska se on trendikäs tai näyttää vaan ihan törkeän hyvältä jonkun toisen päällä ja sitten tulee sellainen olo, että se on PAKKO SAADA itsellekin. Lopulta löydät sen ja ostat sen etkä sovituskopissa tule huomanneeksi, että hetkonen, se ei itseasiassa näytä yhtään omalta eikä todellakaan sovikaan itselle yhtä hyvin kuin se muille sopi. Parin viime vuoden aikana olen vihdoin tajunnut oman tyylini ja olen alkanut harkitsemaan ostoksiani todella tarkkaan (kyllä, näin kauan siihen meni, että vasta 35-vuotiaana ymmärtää olla ostamatta itselle sopimattomia vaatteita). Mutta jos ja kun itseä miellyttäviä vaatteita löytyy, todellakin ostan ne. Yritän vaan vältellä niitä virheostoksia ja vaatekaappiin tuleekin yhä useammin enää klassikoita ja ajattomia vaatteita.

Klassikkovaatteita tulee nykyään etsittyä myös kirppareilta ja sinne vien myös omat virheostokseni, muiden löydöiksi. Kaikki ihanat vaatteet ansaitsevat uuden mahdollisuuden, jotta joku toinen löytää ne ja rakastaa niitä vaikka en itse rakastanut. Vaatteisiin pätee siis vähän sama kuin eksiinkin… One (wo)man’s trash is another (wo)man’s treasure ja ei kun kierrätykseen vaan. Helsingissä yksi suosikkikirppareistani on Relove! Rakastan Relove liikkeiden sisustusta ja sitä tunnelmaa mikä siellä on! Itse en ole vielä myynyt Relovessa, mutta ensi kesälle on hakusessa myyntipaikka ja kun ne tulee myyntiin, niin laitan välittömästi varaukseen.

Kävin Reloven uuden myymälän avajaisissa Fredalla viime viikolla ja siellä näyttää niin hyvältä! Myymälään voi tulla sekä tekemään löytöjä, että nauttimaan kahvista tai lounaasta ystävän kanssa tai miksei vaikka viinistä työpäivän päätteeksi. Itse löysin Samsoe&Samsoen villapaidan ruosteenvärisenä, joka on ollut värisuosikkini jo pari vuotta ja ihanan valkoisen kesämekon Zaralta. Kuvassa on mukana vielä viime kesänä Töölön Relovesta ostamani Marenas sandaalit.  Iso, iso suositus siis Reloven liikkeille. Käykäähän tutustumassa ja tekemässä ihania löytöjä! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *